22.8 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalStop ajutoarelor de căldură pe noiembrie

Stop ajutoarelor de căldură pe noiembrie

Miercuri, 31 octombrie, a fost ultima zi în care solicitanţii de ajutor pentru încălzirea locuinţei puteau să depună cereri la sediul Primăriei Craiova de pe strada Mitropolit Firmilian, nr. 14, pentru a primi banii aferenţi lunii noiembrie. Persoanelor cu un venit mai mic de 500 de lei pe membru de familie, guvernul le subvenţionează şi în iarna 2007-2008 anumite procente din factura la căldură. „Numărul cererilor a scăzut faţă de anul trecut, la capitolul ajutor pentru energie termică. Dacă atunci am înregistrat 35.354, în prezent sunt doar 26.148 de cereri depuse de 340 de asociaţii de proprietari“, a spus Elena Trifu, directoarea adjunctă a Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială. Funcţionarii publici sunt de părere că numărul solicitărilor s-a micşorat din cauză că nu toţi reprezentanţii de asociaţii le-au depus, 21 dintre ei fiind încă aşteptaţi.

În cazul persoanelor care se încălzesc cu gaze, termenul-limită maxim de depunere a fost 31 octombrie, până la care au sosit 8.400 de cereri. Aceeaşi dată-limită a fost valabilă şi pentru craiovenii care folosesc lemne, numărul solicitărilor ajungând la 1.489. Potrivit datelor Direcţiei, cele mai multe cereri au fost depuse de Asociaţia nr. 12 Brazdă – 317, urmată de Asociaţia nr. 8 Lăpuş-Argeş – 305, Asociaţia nr. 30 Craioviţa Nouă – 236 şi Asociaţia nr. 20 Craioviţa Nouă – 235.

Se pot depune cereri pentru următoarele luni

 

Elena Trifu a menţionat că persoanele care nu au depus cererile până la data-limită sunt aşteptate în continuare, însă pentru a primi ajutoarele aferente lunilor decembrie, ianuarie, februarie şi martie. După ce vor centraliza datele, funcţionarii vor stabili ce procent din factura la căldură va fi subvenţionat. Pentru un venit de 125 de lei pe membru de familie, se acordă ajutor în procent maxim, de 90%.

„În maximum două săptămâni, vom transmite toate dispoziţiile date de primar, pentru solicitanţii cărora le-au fost acceptate cererile, din noiembrie urmând să primească ajutoarele“, a încheiat Elena Trifu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS